Fussili s pestom od cikle

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 80 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • 4 neoguljene cikle
  • 4 neoguljena režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • prstohvat soli
  • papar
  • žličica naribane limunove korice
  • sok jednog limuna
  • 50 očišćenih oraha
  • 4 žlice parmezana
  • kriška feta sira

Priprema

1. korak

Pećnicu ugrijte na 200°C. Dobro operite i osušite ciklu. Na sredinu otrgnute aluminijske folije stavljajte jednu ciklu, režanj češnjaka i poprskajte maslinovim uljem. Dobro stegnite zamotuljke da u njih ne ulazi zrak. Poslažite ih na pleh i pecite 60 minuta. Izvadite pleh iz pećnice, pustite da se malo ohladi pa odmotajte aluminijsku foliju.

2. korak

Ogulite ciklu i češnjak. Na tavici lagano prepržite orahe. Skuhajte tjesteninu, procijedite je i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Ciklu, češnjak, parmezan i orahe ubacite u mikser. Dodajte malo maslinova ulja, sol, papar, sok i koricu limuna. Dobro izmiksajte. Ako treba, umak dodatno posolite. Ako je umak pregust, dodajte vode koja je ostala od kuhanja tjestenine. Kuhanu, još toplu tjesteninu pokapajte dobivenim umakom i prije posluživanja pospite drobljenim feta sirom te ukrasite listićima peršina i kopra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 03:12