Fusilli s umakom od tunjevine i kapara

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g fusilla ili neke druge tjestenine
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 4 velike rajčice
  • 2 konzerve tunjevine iz salamure
  • 0,5 dcl bijelog vina
  • sol l papar
  • sjeckani listići svježeg bosiljka
  • timijana

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, pa kad zamiriše, nakon par sekundi, maknite s vatre. Rajčicama ogulite koru i narežite ih na komadiće, pa ih stavite na luk i pirjajte dok ne se ne počnu raspadati.

2. korak

Dodajte tunjevinu iz konzerve, zalijte vinom i prijajte dok alkohol ne ispari. Posolite, popaprite, začinite sjeckanim listićima bosiljka i timijana. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, procijedite je pa poslužite s umakom.Pospite sve sjeckanim peršinovim listom i parmezanom.

3. korak

Savjet: Ako ne možete nabaviti tunjevinu u salamuri, uzmite onu u ulju ili još bolje svježu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 11:09