Fusilli s piletinom i brokulama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g fusilla
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 glavica luka
  • 500 g cvjetića brokule
  • 2 veće rajčice
  • 100 ml pasirane rajčice
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • peršin

Priprema

1. korak

Pileće meso narežite na kockice. Na maslinovu ulju ga prepržite dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju. Maknite s vatre, meso stavite sa strane. Brokulu operite, ocijedite i vrlo kratko blanširajte. Rajčice pofurite pa ogulite kožicu. Prepolovite ih, odstranite dio s košticama, pa narežite na kockice. Nasjeckajte luk i pržite ga na masnoći koja je ostala od piletine dok ne postane staklast. Dodajte rajčicu i pirjajte dok tekućina ne ispari. Posolite, popaprite.

2. korak

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite i isperite hladnom vodom. U posudu s rajčicom dodajte piletinu. Tjesteninu pomiješajte s piletinom i borkulom te prije posluživanja posipajte sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 09:44