Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g fusilla
- 400 g pilećeg filea
- 1 glavica luka
- 500 g cvjetića brokule
- 2 veće rajčice
- 100 ml pasirane rajčice
- maslinovo ulje
- sol, papar
- peršin
Priprema
1. korak
Pileće meso narežite na kockice. Na maslinovu ulju ga prepržite dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju. Maknite s vatre, meso stavite sa strane. Brokulu operite, ocijedite i vrlo kratko blanširajte. Rajčice pofurite pa ogulite kožicu. Prepolovite ih, odstranite dio s košticama, pa narežite na kockice. Nasjeckajte luk i pržite ga na masnoći koja je ostala od piletine dok ne postane staklast. Dodajte rajčicu i pirjajte dok tekućina ne ispari. Posolite, popaprite.
2. korak
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite i isperite hladnom vodom. U posudu s rajčicom dodajte piletinu. Tjesteninu pomiješajte s piletinom i borkulom te prije posluživanja posipajte sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....