Fusilli s pestom, hrskavom pancetom i parmezanom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g fusilla
  • 8 tankih šnita pancete
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 100 g fino ribanog parmezana
  • 100 g rikule
  • 2 šake svježeg lista bosiljka
  • 2 šake svježeg lista peršina
  • 2 režnja češnjaka

Priprema

1. korak

Na tavi, bez ulja, popržite pancetu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača. U kuhinjskom blenderu usitnite bosliljak, peršin, parmezan i češnjak te dodajte maslinovo ulje. Tjesteninu ocijedite, prelijte pestom i dobro promiješajte. Dodajte prženu pancetu i rikolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 18:53