Fritule sa skutom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 50 g grožđica
  • 3 žlice prošeka
  • 300 g skute
  • 50 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 naranča
  • 1 limun
  • pola žličice mljevenog cimeta
  • glatkog brašna
  • Za posipanje: šećer u prahu

Priprema

1. korak

Namočite grožđice u prošek. Izmiješajte skutu, šećer, jaja, cimet i naribane korice naranče i limuna. Postupno smjesi dodajte prosijano brašno. Na kraju umiješajte grožđice s prošekom. Dobro zagrijte ulje za prženje. Pomoću dvije žlice stavljajte tijesto u ulje. Tijekom pečenja ih okrećite kako bi dobile jednaku boju. Pečene fritule izvadite šupljikavom žlicom i stavite na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća. Pospite ih šećerom u prahu i tople poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 11:00