Forêt Noire (Crna šuma)

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • Sastojci za financiere od višanja:
  • 125 g badema u brašnu
  • 100 g šećera u prahu
  • 15 g kukuruznog škroba
  • 2 g praška za pecivo
  • 185 g bjelanjka
  • 40 g maslaca
  • 50 g tamne čokolade , 70% kakao
  • 25 g brašna 180 W
  • 50 g višnja u sirupu
  • Sastojci za čokoladnu kremu:
  • 325 g kreme od vanilije (bavarska krema)
  • 200 g tamne čokolade, 55% kakao
  • 500 g vrhnja, 35% mm
  • Sastojci za slastičarsku kremu:
  • 240 g svježeg punomasnog mlijeka
  • 60 g vrhnja, 35% mm
  • 90 g žumanjka
  • 90 g šećer u prahu
  • 10 g kukuruz škroba
  • 10 g rižinog škroba
  • 1 grah bourbon vanilije
  • Za doradu:
  • 300 g vrhnja 25% mm
  • 30 g šećera u prahu
  • 5 g Kirsch
  • 200 g mliječne čokolade
  • 15 g šećera / visibaba / snowdrops /
  • 50 g višanja u sirupu
  • neutralna želatina na hladno

Priprema

1. korak

Pripremite slastičarsku kremu, tako da istučete žutanjke s 10 g šećera, dodajte kukuruzni i rižin škrob. U lončić stavite mlijeko dok zakipi, zajedno s vrhnjem i vanilijom. Prelijte mlijeko i vrhnje po smjesi sa žutanjcima. Dobro promiješajte da ne ostane grudica, stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri, sve dok se krema ne zgusne.

2. korak

Za financijere: pomiješajte u posudu sve sastojke u prahu, i onda dodajte bjelanjke.

Rastopite čokoladu u drugoj posudi, dodajte joj maslac i sve zajedno dodajte prvoj smjesi. Napunite silikonske kalupe za financijere do pola sa smjesom i dodajte višnje u sirup, prethodno ocijeđene i osušene. Pecite na 180 ºC cca 10 min.

3. korak

Za čokoladnu kremu: zagrijte na vatri bijelu kremu na 35 ºC i dodajte otopljenu čokoladu te miješajte polako. Dodajte tučeno slatko vrhnje. Napunite od vrha kalupa za financijere (hladne) i stavite u zamrzivač da se sve zajedno zgusne.

4. korak

Za kraj: istucite šlag s 10 g šećera, i dodajte Kirscha za aromu. Uz pomoć vrećice s otvorom Saint Honore napravite jezičak od kreme za financijeru. Zamutite u mikseru mliječnu čokoladu tako da postane plastična i stavite je u sfogliatrice / lisnato tijesto

5. korak

Stavite na svaki mignon male komadiće tih korica od čokolade i završite s jednom višnjom s neutralnom želatinom. Pospite sa šećerom (bucaneve)

Slastice Tee Mamut i Petre Jelenić na manifestaciji CHOCO & WINE BAR-Crno bijeli svijet u susret nadolazećem 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 09:17