Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 poriluk
- 1 svežanj svježih začina (peršina, celera, bosiljka, majčine dušice i ružmarina)
- 1 manja glavica luka
- 1 manja paprika
- 1 veća rajčica
- 1-2 mrkve (ovisno o veličini)
- 200 g krumpira
- 200 g mahuna (zaleđenih)
- 200 g graška
- 1 manja tikvica
- 250 g blitve
- 100 g manje tjestenine za juhu
- 0,5 dcl maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Nasjeckajte povrće na manje komadiće. U zdjeli zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite luk, poriluk, rajčicu i papriku da omekšaju. Mrkvu i krumpir narežite na male kockice, a mahune na komadiće veličine do 2 cm, pa sve, zajedno s graškom dodajte u zdjelu. Zalijte s onoliko tople vode koliko je potrebno da svo povrće bude u vodi. Kuhajte poklopljeno 10-tak minuta.
2. korak
U juhu dodajte tikvicu, blitvu i češnjak dodajte u juhu i promiješajte pa kad ponovno zavrije dodajte tjesteninu. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu i kuhajte na laganoj vatri dok se tjestenina ne skuha
3. korak
Pustite da juha odstoji 10-15 minuta prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....