RAW SLASTICE

FINI SIROVI KOLAČI: Rawlada

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Prije pet godina Amika Tomčić je počela za svoj gušt pripremati kolače koji se ne peku. recepti su bili vrlo traženi, a danas ih se može naći na njenom blogu “Rawlada - sirove slastice”

Trebat će vam:

ZA “BISKVIT”:

200 g badema
80 g kakaa
50 g datulja
30 g kokos mrvica
6 žlica agava sirupa ili meda
6 žlica kokosova ulja (otopljenog)
2 žličice ekstrakta vanilije
1 žličica ruma (možete izostaviti)
1-2 žlice vode – prema potrebi

ZA KREMU:

140 g indijskih oraščića
sok 1 manjeg limuna
60 g vode
2 žlice agava sirupa ili meda
1 žličica ekstrakta vanilije

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Za biskvit, izmiksajte sve sastojke u sjekaču hrane i to najprije suhe, a onda dodajte vlažne. Razvaljajte između 2 papira za pečenje na debljinu 2-3 mm. Za kremu, izmiksajte u sjekaču hrane sve sastojke pa smjesu premažite preko “biskvita”. Na kremu izmrvite 10-15 smrznutih ili suhih malina ili jagoda. Zarolajte pomoću papira za pečenje te stavite u frizer na sat vremena. Držite u zamrzivaču, a režite prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 00:15