2 limenke sardina u maslinovu ulju
4 žumanjka
50 g Grana Padano sira
30 g maslaca
100 g tjestenine po izboru (mi smo koristili špagete sa sipinim crnilom)
sol i papar
U posudu za blendanje stavite 4 žumanjka, naribani Grana Padano i ocijeđene srdele čije ste maslinovo ulje spremili sa strane. Štapnim mikserom ili sličnim uređajem usitnite sve sastojke u homogenu kremu kojoj ćete dodati maslinovo ulje koje ste sačuvali od srdela. Tjesteninu kuhajte pola minute manje nego što je navedeno na uputi na pakiranju. Na ugrijanu tavu stavite malo vode od kuhanja te dodajte tjesteninu, maknite tavu s vatre i umiješajte maslac. Nakon što temperatura padne, ali je i dalje “vruće”, umiješajte kremu od srdela i začinite solju te krupno mljevenim paprom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....