SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Carbonara od sardina

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

2 limenke sardina u maslinovu ulju
4 žumanjka
50 g Grana Padano sira
30 g maslaca
100 g tjestenine po izboru (mi smo koristili špagete sa sipinim crnilom)
sol i papar

Petar Santini

U posudu za blendanje stavite 4 žumanjka, naribani Grana Padano i ocijeđene srdele čije ste maslinovo ulje spremili sa strane. Štapnim mikserom ili sličnim uređajem usitnite sve sastojke u homogenu kremu kojoj ćete dodati maslinovo ulje koje ste sačuvali od srdela. Tjesteninu kuhajte pola minute manje nego što je navedeno na uputi na pakiranju. Na ugrijanu tavu stavite malo vode od kuhanja te dodajte tjesteninu, maknite tavu s vatre i umiješajte maslac. Nakon što temperatura padne, ali je i dalje “vruće”, umiješajte kremu od srdela i začinite solju te krupno mljevenim paprom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 09:50