Filet ribe od kamena u tijestu pšenične pive i wasabi grašak

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 male grdobine
  • 2 komada ugora ili neke druge ribe od kamena
  • 2 pišmolja
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 pšenično pivo
  • 1 luk
  • 200 g graška
  • 1 žličica Wasabi praha
  • malo maslaca
  • 2 jaja

Priprema

1. korak

Ribu očistimo i odrežemo glave, a ugora narežemo na šnite. Posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. Kukuruzno brašno lagano posolimo, ubacimo 2 žumanjka i zalijemo pšeničnom pivom da dobijemo gustu smjesu kao za palačinke. Bjelanjke istučemo u snijeg i dodamo smjesi. Ribu provučemo kroz smjesu i pržimo u dubokom ulju.

2. korak

Luk narežemo na kockice i glaziramo na maslacu. Dodamo grašak i zalijemo ribljim temeljcem ili vodom. Kratko kuhamo, izblendamo štapnim mikserom, dodamo Wasabi prah i kockicu hladnog maslaca. Pire protisnemo kroz fino cjedilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:10