
Trebat će vam:
2 male grdobine, 2 pišmolja, 2 komada ugora ili neke druge ribe od kamena 100 g kukuruznog brašna 2 jaja 1 svijetlo pivo (poput Varionica pale alea, Lab Barba, Ruddles Best, Old Speckled Hen english alea ili San Servolo IPE te Spitfire kentish alea) 1 luk 200 g graška 1 žličica Wasabi praha malo maslaca |

Priprema:
Ribu očistimo i odrežemo glave, a ugora narežemo na šnite. Posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. Kukuruzno brašno lagano posolimo, ubacimo 2 žumanjka i zalijemo pivom da dobijemo gustu smjesu kao za palačinke. Bjelanjke istučemo u snijeg i dodamo smjesi. Ribu provučemo kroz smjesu i pržimo u dubokom ulju. Luk narežemo na kockice i glaziramo na maslacu. Dodamo grašak i zalijemo ribljim temeljcem ili vodom. Kratko kuhamo, izblendamo štapnim mikserom, dodamo Wasabi prah i kockicu hladnog maslaca. Pire protisnemo kroz fino cjedilo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....