DOBAR RECEPT

Evo kako najjednostavnije pripremiti krvavice s krumpirom i kiselim kupusom

 Vikif/Getty Images/istockphoto
Ovo nam je jedna od omiljenih zimskih kombinacija. Uz ovakvo jelo, treba nam još samo čaša dobrog vina

Trebat će vam:
4 krvavice
700 g krumpira
500 g kiselog kupusa
2 glavice luka
2 žlice svinjske, pačje ili guščje masti
2 žličice slatke crvene paprike
sol i papar po ukusu
Priprema:
Krumpir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploškice. Na jednoj žlici masti popržite nasjeckanu glavicu luka, pa dodajte krumpir. Dobro promiješajte, posolite i popaprite. Kupus isperite vodom, ocijedite i stavite sa strane. U tavi zagrijte još jednu žlicu masti, popržite nasjeckanu glavicu luka, pa dodajte mljevenu crvenu papriku i kiseli kupus. Dinstajte oko 40 minuta, povremeno podlijevajući vodom ili bijelim vinom, dok sva tekućina ne ispari. Krvavice stavite u tavu s malo ulja. Probušite ih na nekoliko mjesta, poklopite i pecite na laganoj vatri oko 40 minuta. Krvavice možete peći i u pećnici na sličan način. Ako želite, u kupus možete dodati naribanu jabuku ili mrkvu. Za moderniju verziju ovog jela, pokušajte pirjati svježi ljubičasti kupus podliven crnim vinom i začinjen ružičastim paprom, a naribana kuhana cikla također može obogatiti okus. Poslužite krvavice uz pripremljeni kupus i krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. ožujak 2025 14:05