JEDNOSTAVAN RECEPT

Dobru zlevanku obožavamo, a posebno nam se sviđa ova s heljdinim brašnom

Jedno od onih jela koje je tako lako zamutiti, a može biti i slana i slatka. Ovog puta donosimo recept iz knjige Romana Ozimeca

Trebat će vam:

3 jaja

400 ml kiselog domaćeg vrhnja

400 g jogurta

1 žličica soli

2 dcl vode

500 g domaćeg hajdinog brašna

ulje ili svinjska mast za premazivanje posude za pečenje

Priprema:

Razmutite jaja i pomiješajte ih s brašnom, jogurtom, vodom i soli kako biste dobili gusto tijesto.

Posudu premažite svinjskom masti ili uljem i ulijte pripremljeno tijesto te pecite u pećnici da se malo zapeče. Zatim dobro promiješajte kiselo vrhnje i premažite zapečenu gibanicu. Pecite dok ne poprimi lijepu zlatnožutu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 12:57