Trebat će vam:
500 g lišća koprive
1 luk
2 režnja češnjaka
1 veći krumpir
1 manja mrkve
2 žlice maslinova ulja
750 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
četvrt žličice naribanog muškatnog oraščića
četvrt žličice pahuljica čilija
sol i papar
225 ml vrhnja ili jogurta
Priprema:
Pirjajte usitnjeni luk na maslinovu ulju pet minuta pa dodajte usitnjeni češnjak. Nakon minute dodajte mrkvu narezanu na kockice, kao i usitnjeni krumpir pa kuhajte pet minuta. Ubacite listove koprive i naribajte muškatni oraščić, dodajte sol, papar i čili. U lonac ubacite temeljac i pustite da krčka 25 minuta dok povrće ne omekša. Sa štapnim mikserom usitnjavanje dok juha ne postane glatka. Umiješajte vrhnje i miješajte dok se potpuno ne stopi s juhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....