Topi se u ustima

Divna, prozračna, lagana, fina... takva je Bobanova torta po receptu Šibenčanke Nine Bedrice

Nakon što je s nama podijelila recept za svoje krafne, ovoga nam je puta otkrila recept za tortu koju obožava njezina mama

Ako ste korisnik društvenih mreža i obožavate slastice i recepte, tada vam ime Nina Bedrica, odnosno njezin Instagram profil Slatka iskušenja, nije nepoznanica. Nina je, kako voli za sebe reći, jedna vesela mlada žena, koja uživa u trenutku, radi i voli svoj posao, a prije svega je supruga i mama tri divne djevojčice, koja je ljubav prema slasticama otkrila kad je i sama bila dijete.

"Još kao djevojčica sam obožavala provoditi vrijeme u kuhinji, jer me je uvijek zanimalo sve vezano za kuhanje, a posebno za slastice. I jednostavno sam, malo po malo, učeći od mame počela dosta toga i sama raditi. No, mislim da se jednostavno rodiš s tim i dio je tebe. Izrada slastica me opušta i u tome zbilja uživam te mi nikad ne predstavlja napor. To je ljubav!", kaže nam Nina, koja je svoje recepte s publikom intenzivno počela dijeliti prije tri godine, u vrijeme korone.

Premda s jednakom strašću radi i slana jela, njezina ljubav su ipak, ističe, slastice zbog čega njezin Instagram profil i nosi naziv Slatka iskušenja. Kad je pitamo koja joj je najdraži kolač ili torta, kaže kako na to nikad nema odgovor.

image

Bobanova torta Nine Mrčele

Nina Mrčela/Instagram @nbedrica

"Kod mene je sve nešto ‘na periode‘, ali jako volim čokoladu, tako da bih istaknula nešto čokoladno u kombinaciji s višnjama, što bi mi i sad baš dobro sjelo", kaže nam iskreno, dodajući kako slastice radi često i nastavlja: "Ljeti su to najviše voćni kolači, jer se traže jednostavniji i osvježavajući deserti".

Pažnju nam je ovog puta, nakon prekrasnih krafni za koje smo vam podijelili recept ovog fašnika, privukla Bobanovom tortom s kremom od malina.

"Ova torta je već dugo na listi omiljenih u mojoj obitelji, pa sam je ove godine pekla za rođendan oca mog supruga, jer je, osim što je fina, stvarno jednostavna za pripremu. Lagana je, prozračna i osvježavajuća, a jako je voli i moja mama, zbog čega je posebno volim. A vole je i svi drugi u obitelji zbog čega se uvijek traži komad više".

Premda se u njezinu društvu i obitelji podrazumijeva da je Nina zadužena za slatko, njoj to ne predstavlja teret, već pričinja zadovoljstvo, pa nam na kraju ističe kako se posebno raduje nadolazećem periodu godine, kad će do izražaja doći lagani i brzi recepti, poput ove torte s malinama.

BOBANOVA TORTA PO RECEPTU NINE MRČELE

Trebat će vam:

120 g čokolade za kuhanje
6 jaja - odvojeno bjelanjci i žumanjci
120 g šećera
½ praška za pecivo

Priprema:

Čokoladu za kuhanje otopite na pari i ostavite sa strane. U drugoj posudi miksajte 6 bjelanjaka i 120 g šećera uz postepeno dodavanje šećera, a sve dok ne dobijete čvrsti snijeg, pa ostavite sa strane.

U drugoj posudi dobro izmiksajte 6 žumanjaka dok ne dobijete finu pjenastu smjesu pa zatim u nju dodajte ½ praška za pecivo i otopljenu čokoladu, pa opet sve izmiksajte.

Sad u smjesu postepeno dodajte i snijeg od bjelanjaka te ga lagano umiješajte kuhačom.

Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte (cca 26, 28 cm), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (samo dno je dovoljno) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 35 - 40 minuta. Biskvit će se pri pečenju dignuti, no kad ga izvadite splasnut će. Ostavite ga da se hladi.

image

Bobanova torta Nine Mrčele

Nina Mrčela/Instagram @nbedrica

Za kremu od malina:

200 g malina
3 žlice šećera
1 puna žličica gustina

Priprema:

Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri, cijelo vrijeme miješajući do željene gustoće. Kad je gotovo, ostavite da se ohladi pa složite tortu.

Dodatno:

3 dcl slatkog vrhnja
tamna čokolada (za posipanje)

Priprema:

Na ohlađeni biskvit stavite kremu od malina, džem ili marmeladu po svojoj želji. Na nju stavite šlag koji ste izradili od 3 dcl slatkog vrhnja pa ukrasite po želji ili kao Nina ribanom čokoladom i narezanim svježim malinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 07:44