Trebat će vam:
450 g prokulica
3 mlada luka
35 g brašna
2 žličice soli
žličica papra
četvrt žličice češnjaka u prahu
1 jaje
2-4 žlice maslinova ulja
Priprema:
Uklonite tvrdi ostatak stabljike te vanjske listove na svakoj prokulici ako je potrebno. Dobro ih operite pa oštrim nožem ili ribežom narežite po dužini što možete tanje. Stavite prokulice u zdjelu i valjajte ih kako se dodatno rastvorile na manje komade. Dodajte mladi luk i dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol, papar i češnjak u prahu. Dodajte suhe sastojke i jaje u zdjelu s mješavinom prokulica. Temeljito promiješajte. Ostavite da odstoji 10 minuta. U veliku tavu dodajte ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. Počnite s dvije žlice ulja i dodajte još ako se tava počne sušiti, tek toliko da se popečci ne lijepe za tavu. Odmjerite smjesu prokulica u porcije od dvije žlice i pažljivo ih dodajte u tavu. Lopaticom poravnajte popečke. Pecite 2-3 minute sa svake strane. Popečke odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Pustite da se malo ohlade pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....