BOLJA OD PIZZE

Danas se upustite u pipremu štruce od dizanog tijesta s pršutom i sirom

 Lauripatterson
Nalik talijanskom stromboliju, ova štruca sjajna je ideja u slučaju da vam je preostalo ostataka od nedjeljnog ručka...

Trebat će vam:

500 g brašna
250 g vode
1 paketić suhog kvasca
1 žlica šećera
3 žlice maslinovog ulja
100 g pršuta ili šunke
100 g sira
Povrće po želji
100 ml umaka od rajčice
1 žličica origana
1 režanj češnjaka
Maslinovo ulje
Sol

Priprema:

U posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Pustite da nabubri pa pomiješajte s brašnom, soli i maslinovim uljem. Zamijesite tijesto i pustite da se diže sat vremena. Za to vrijeme u umak od rajčice dodajte sitno sjeckani češnjak, origano i prstohvat šećera. Kada se tijesto diglo, prepolovite ga na pola svaku polovicu razvaljajte na debljinu od oko jednog centimetra. Premažite tijesto umakom od rajčice i po njemu rasporedite pršut ili šunku, sir i druge dodatke po želji. Zarolajte i prebacite na lim za pečenje. Pustite da se diže još 20 minuta, premažite maslinovim uljem i pospite sezamom ili samo soli. Pecite 20 minuta do pola sata na 220 stupnjeva. Postupak ponovite i preostalim tijestom.

Savjet!

Umak možete poslužiti i zasebno, a u tom ga je slučaju dobro pripremati na vatri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 00:09