NIKAD BRŽI RUČAK

Danas kuhamo najjednostavniju tjesteninu s tunom i maslinama u umaku od rajčice

 Deposit Photos/
Klasičnom umaku od tune i rajčicedodajte i masline te inćune pa ga učinite još ukusnijim

Trebat će vam:

1 luk

2 režnja češnjaka

1 konzerva pelata

3-4 inćuna u ulju (ocijeđenih)

15-ak maslina

2 konzerve tune

1 žličica origana

1 žličica bosiljka

1 žličica timijana

400 g tjestenine

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte luk, a kad postane staklast, dodajte protisnuti češnjak, pa i masline koje ste usitnili. Dodajte inćune i pirjajte još dvije minute, a zatim dodajte ocijeđenu tunu. Ubacite i pelate te začinite origanom, bosiljkom, timijanom, soli i paprom. Pustite da se krčka. Skuhajte tjesteninu i po potrebi dodajte vode od kuhanja tjestenine u umak. Poslužite posuto sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 17:33