Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 170 g brašna
- 60 g bijelog šećera
- 40 g smeđeg šećera
- 150 g slatkog vrhnja ili mlaćenice
- 115 g maslaca
- 135 ml Spezija
- 1 žličica kakao praha
- 1 narančina korica
- 1/2 čajne žličice sode bikarbone
- malo soli
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica ocijeđenog soka od naranče
- Za kremu:
- 55 g maslaca
- 2 žličice šećera
- 3 žličice Spezija
- 1 žličica kakao praha
Priprema
1. korak
Pećnicu je potrebno prethodno zagrijati na 180 stupnjeva. Papirnate košarice stavite u modlicu za pečenje cup cake kolačića. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i sol. U drugoj manjoj posudi pomiješajte mlaćenicu ili slatko vrhnje, jaje, ekstrakt vanilije, sok naranče i koricu naranče.
2. korak
Na tavi na srednjoj vatri zagrijte maslac, Spezi i kakao prah dok smjesa ne zavrije, kad smjesa zavrije maknite tavu s vatre. Toplu mješavinu prelite u mješavinu brašna i sode te pjenjačom miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim dodajte mješavinu iz male posude i sve zajedno ujedinite pjenjačom. Mješavina će biti rijetka, stoga je punite u kalupe iz vrećice s otvorenim vrhom. Pecite kolačiće 15 – 20 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade 10 minuta.
3. korak
Za kremu: Istucite pjenjačom sve sastojke u homogenu smjesu, ako će smjesa biti rjeđa, dodajte šlaga. Kremu stavite u vrećicu s otvorenim vrhom i ukrasite cup cake kolačiće. Po želji možete dodati i šlag od tučenog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....