Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g telećeg buta narezanog na šnicle
- 4 šnite šunkice
- 4 šnite dimljenog kozjeg sira
- malo brašna, sol, papar
- ulje za pečenje
- 4 krumpira
- sol, papar
- muškatni oraščić
- reducirani maslac
- mladi portugizac
- sok od mošta izabele
Priprema
1. korak
Šnicle stanjimo, posolimo i popaprimo pa punimo šunkom i sirom. Napunjene preklopimo i potučemo rubove batom.Svaku šniclu lagano uvaljamo u brašno i ispečemo na masnoći.
2. korak
Meso izvadimo i na toj masnoći napravimo umak od pečenja, mladog portugisca i soka mošta izabele.
3. korak
Za rešte: Krumpir ogulimo i naribamo pa dobro osušimo. Dodamo sol, papar i muškatni oraščić, zagrijemo tavu i na maslacu ispečemo “palačinke” od krumpira, oko sedam minuta sa svake strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....