Čorba od tamnog piva s teletinom, grahom i korjenastim povrćem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • korjenasto povrće (1 žuta mrkva, 2 obične mrkve, 1 korijen peršina + list, komadić korijena celera, 1 pastrnjak)
  • 250 g telećeg vrata
  • 100 g crvenog graha
  • 50 g graha trešnjevca
  • 1 tamno pivo
  • sol, papar, cayennska paprika

Priprema

1. korak

Meso i povrće narežemo na kocke. Grah kuhamo posebno i procijedimo. Na ulju zapržimo meso, dodamo luk i korjenasto povrće. Zalijemo tamnom pivom i kuhamo da meso omekša. Dodajemo vode ili mesnog temeljca tijekom kuhanja da sastojci budu pokriveni tekućinom. Na kraju dodamo grah, začinimo solju, paprom i cayennskom paprikom. List peršina nasjeckamo i dodamo u gotovu čorbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 03:52