Recept: Ganoci Frisch
Snima: Maja Danica Pečanić
Konačno petak! I to 13. Danas si priuštite divan čokoladni kruh s bananama. Budući da je sutra Valentinovo možete ga iskoristiti i za ljubavni doručak, a za još posebniji štih prelijte ga otopljenom čokoladom. Vrlo je sočan, a takav vam može ostati i nekoliko dana ako ga umotate u plastičnu foliju.
A sad recept:
• 100 g tostiranih lješnjaka, grubo sjeckanih
• 220 g oštrog brašna
• 10 g kakaa
• 100 g tamne čokolade
• 200 g šećera
• 1 prašak za pecivo
• prstohvat soli
• 3 jaja
• 125 g maslaca (rastopljenog)
• 3 banane
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i sol te stavite sa strane. Na pari otopite maslac i čokoladu pa ostavite po strani da se ohladi. U manjoj posudi pomiješajte mikserom zgnječene banana i jaja. Dobivenu smjesu lagano umiješajte mikserom sa suhim sastojcima u većoj zdjeli. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i maslac te tostirane, nasjeckane lješnjake. Kalup dimenzija 23 x 13 x 8 cm namažite putrom i posipajte brašnom pa u njega ulijte pripremljenu smjesu za čokoladni kruh. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva sat vremena. Kruh poslužite dok je još topli ili ga držite na sobnoj temperaturi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....