Super jednostavni kolači koji se “smažu” u trenu, koji se samo smute i speku-da! Takvih recepata nikad nije dovoljno, a ovo je upravo jedan takav. Bez kompliciranja, samo čokolada i osvježavajući štih koji nar divno naglašava. Za one koji žele potpun užitak predlažemo da uz još vruć čokoladni kolač posluže malo omiljenog sladoleda.
Trebat će vam:
• 15 dag čokolade
• 1o dag šećera
• 20 dag maslaca
• 4 žutanjka i bjelanjka
• 1 prašak za pecivo
• 4 žlice brašna
• sok od dva nara
Za kremu:
• 20 dag čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke miksajte sa šećerom pa polako dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo te otopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izliti u malo veći pleh i peći na 180 stupnjeva oko pola sata, provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno, ako ostane suha gotovo je. Za kremu otopiti čokoladu u vrhnju i ukuhati kremu na laganoj vatri pa ju izliti na ohlađen biskvit. Servirati sa sjemenkama nara i sladoledom od vanilije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....