
I one mogu biti dio vašeg idućeg međuobroka, pogotovo svježe, a predivno se slažu sa slanim, jednako kao i sa slatkim jelima. Datulje su super voće koje, osim što sadrže visok postotak ugljikohidrata koji našem tijelu daju potrebnu energiju, imaju i zavidan udio vlakana i proteina te su iznimno bogate vitaminima i mineralima. Jedu se sušene, poluosušene ili svježe, što je definitivno najzahvalniji oblik nevjerojatne teksture i okusa. Jedva sam se odlučila za samo tri recepta kako ih koristiti u kulinarstvu, no ipak je odabir pao na jedno egzotično jelo, jedan nevjerojatni gurmanski spoj slatkog i slanog, te jedan recept za desertni zalogaj potpuno odriješen grižnje savjesti kao slatkiš za malene, ali i velike.
Pilaf s datuljama

Čokoladne datulje

Zalogaji od lješnjaka i datulja

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....