Canelloni s šampinjonima

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 12 cannellona
  • 300 g mljevene junetine
  • 250 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g svježih rajčica ili konzerva pelata
  • 1 manja glavica luka
  • 200 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • sol, papar
  • mljeveni muškatni oraščić

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk pa ga pržite na ulju. Dodajte meso i pržite dok ne postane smeđe. Dodajte nasjeckani češnjak i narezane šampinjone. Posolite, popaprite. Ostavite sa strane pa u smjesu umiješajte vrhnje za kuhanje.

2. korak

U posebnoj posudi dinstajte nasjeckani luk, pa dodajte pelate ili oguljene svježe rajčice i dinstajte dok se ne stvori šalša. Nadjenite cannellone mesom.

3. korak

Otopite maslac, umiješajte brašno i uz miješanje, dodavajte mlijeko. Začinite.Cannellone poslažite u oblik za pečenje i svaki prekrijte bešamelom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 minuta. Uz cannellone poslužite šalšu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 06:04