Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 12 cannellona
- 300 g mljevene junetine
- 250 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 250 g svježih rajčica ili konzerva pelata
- 1 manja glavica luka
- 200 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 2 žlice brašna
- sol, papar
- mljeveni muškatni oraščić
Priprema
1. korak
Nasjeckajte luk pa ga pržite na ulju. Dodajte meso i pržite dok ne postane smeđe. Dodajte nasjeckani češnjak i narezane šampinjone. Posolite, popaprite. Ostavite sa strane pa u smjesu umiješajte vrhnje za kuhanje.
2. korak
U posebnoj posudi dinstajte nasjeckani luk, pa dodajte pelate ili oguljene svježe rajčice i dinstajte dok se ne stvori šalša. Nadjenite cannellone mesom.
3. korak
Otopite maslac, umiješajte brašno i uz miješanje, dodavajte mlijeko. Začinite.Cannellone poslažite u oblik za pečenje i svaki prekrijte bešamelom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 minuta. Uz cannellone poslužite šalšu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....