![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/12/k_27234231_640.jpg)
Trebat će vam:
Za umak od senfa:
1 velika glavica luka 50 ml konjaka 100 ml bijelog vina 1 žličica običnog senfa 2 žličice senfa s grubo mljevenom gorušicom 250 ml vrhnja za kuhanje ulje sol, papar |
Za burgere:
16 većih kozica ili škampa 2 rajčice 4 kriške sira 100 g rukole 4 peciva za burgere |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/2/11/shrimps--arugula--cheese--tomato-and-onion-with-mustard-sauce.jpg)
Priprema:
Kozice očistite i prepržite ih na malo ulja. Stavite ih sa strane. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Prepržite ga na drugoj tavici, dodajte konjak i bijelo vino te kuhajte na laganoj vatri dok dopola ne reducira. Potom dodajte obje vrste senfa i vrhnje za kuhanje. Prokuhajte, posolite po ukusu i dodajte papar. Peciva razrežite pa svaki dio premažite umakom od senfa. Slažite: rukola, sir, tanko narezana rajčica, kozice, a potom još sve pokapajte umakom i poklopite drugim dijelom peciva.
Isprobajte i sendviče od kobasica s namazom od pečenih paprika i sendviče s piletinom i mladim špinatom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....