Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Sastojci
- 1,5 žlica maslinova ulja
- 1 komorač
- 1 baguette
- 300 g srdela
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
- 1 žlica sitno nasjeckanog vlasca
- 3 žlice limunova soka
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 100 ml maslinova ulja
- sol i papar
Priprema
1. korak
Srdele kratko popržite. Komoraču odstranite vanjske listove, prepolovite ga i sitno narežite. A zatim propirjajte u širokoj plitkoj tavi. Nakon nekoliko minuta, kad omekša, maknite ga s vatre i stavite po strani.
2. korak
U zdjeli pomiješajte propirjani komorač, luk, sok limun, vlasac, peršin, ocat i pola dcl maslinovog ulja. Posolite i popaprite.
3. korak
Baget narežite na kriške, premažite ih maslinovim uljem i tostirajte. Na tostirane kriške bageta posložite pržene srdele i na njih mješavinu komorača i luka.
Brzi snack bit će gotov čim popržite srdele. Još samo kratko bacite komorač na vatru i pomiješajte ga s lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....