Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g srdela
- 1 luk
- 1 mrkva
- 3 češnja češnjaka
- lovorov list
- konzerva pelata
- peršin i ružmarin
- 100 ml bijelog vina
- 1 dcl vinskog octa
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju kratko popržite luk i mrkvu. Dodajte sitno sjeckani češnjak, lovorov list, peršin i ružmarin. Promiješajte, ulijte ocat i vino. Umiješajte rajčice, posolite, popaprite i kratko kuhajte.
2. korak
Dodajte filete srdela, potopite ih u umak i kuhajte 4-5 minuta. Ugasite vatru, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....