Tako dobra

Brodet juha po receptu poznatog korčulanskog restorana razlog je zašto rado putujemo na jug

 Ante Čizmić/Cropix
Ovo je jedno od onih jela koje nas utješi i raspoloži već na prvu žlicu, kad ga probate, i sami ćete shvatiti zašto

Legendarni korčulanski restoran Adio Mare ove godine slavi 50. rođendan, a za tu su prigodu samo za čitatelje Dobre hrane otkrili neke od svojih recepata. Ovaj je za juhu kojoj se uvijek rado vraćamo.

BRODET JUHA

Trebat će vam:

4 ljutike
500 ml bijelog vina
2 režnja češnjaka
3 ml kvasine
1000 ml ribljeg temeljca
2 fileta ribe bez kostiju
1 lovorov list
1 jušna žlica konšerve(koncentrata rajčice)

image
Ante Čizmić/Cropix

Priprema:

Ljutiku zapržiti, dodati češnjak i pirjati, kada uvenu doliti 50 ml vina i kvasinu te pustiti da ispari. Dodati koncentrat rajčice i lovorov list, malo zapeći, te uliti riblji temeljac, uskladiti okuse sa soli i paprom i lagano kuhati da se reducira. Riblje ilete kuhati nekoliko minuta, maknuti s vatre i poslužiti s palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 23:22