
Trebat će vam:
1,5 - 2 kg teletine 4 mlada luka 5 manjih mrkvi 1 glavica češnjaka ajvar sol papar 1,5 dl bijelog vina |

Priprema:
Teletinu posoliti i malo popapriti. Nauljiti posudu za pečenje i pokapati i meso pa ga peći desetak minuta na 220 ºC. Smanjiti temperaturu pećnice na 150 ºC, podliti vinom i 1 dl vode ili, još bolje, s mesnim temeljcem te dodati prerezanu glavicu češnjaka koja će dati aromu. Peći poklopljeno na laganom još oko dva sata. Nekih 45 minuta prije nego što je gotovo dodati opranu mrkvu u komadu te mladi luk, a ako želite, uokolo poslažite i krumpir ili servirajte teletinu uz pire krumpir i ajvar te umak od pečenja. Tijekom pečenja podlijte ako je potrebno s još malo temeljca ili vode. I, naravno, dvadesetak minuta prije kraja otklopite posudu da se povrće zapeče i meso dobije još ljepšu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....