
Trebat će vam:
1,5-2 kg svinjskog karea s kosti 2 mrkve 1 peršin 3 češnja češnjaka sol papar ulje ili mast 1,5 dcl piva ajvar |
Za salamuru:
4 l vode 300 g soli 150 g šećera 4-5 lovorovih listova 1 žličica papra u zrnu |

Skuhajte salamuru i ostavite da se ohladi pa u nju uronite meso i ostavite u hladnjaku barem preko noći. Budući da je kare krto meso, na taj će način omekšati i bit će sočnije. Meso drugi dan izvadite iz salamure, obrišite ga papirnatim ubrusom i izbodite nožem na par mjesta. Meso posolite i poparite pa ga prvo pecite u nauljenoj posudi na 220 stupnjeva oko 10 minuta, a zatim oko njega rasporedite na veće komade narezano korjenasto povrće, luk i cijele, oguljene češnjeve češnjaka. Ulijte malo vode i podlijte pivom. Poklopite posudu ili pokrijte sve dvostrukom alu folijom i pecite na 150 stupnjeva oko dva sata. Poslužite s ajvarom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....