DOBRA HRANA NA KORČULI

BESPLATNA HRANA KOJU MORATE ISPROBATI: Ako frigane vlasulje nikad niste radili, vrijeme je da ih potražite u plićaku i učinite hrskavima!

 Tom Dubravec / Hanza Media
Put pod noge!

Trebat će vam:

desetak vlasulja
200 ml suncokretova ulja za prženje
100 g oštrog brašna
pola šalice šalše

SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Korcula, 010817.
Hrana iz plicaka.
Zoran Simunic Sime  i Maja Krsinic prikupili su morske plodove iz plicaka kod Lumbarde i pripremili razna jela.  Na fotografiji:
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Priprema:

Svježe vlasulje ocijedite od viška tekućine. Prosijte brašno te u njega sameljite malo papra. Vlasulje uvaljajte u mješavinu, zagrijte ulje na 180 Celzijevih stupnjeva i ubacite vlasulje. Pržite ih tri četiri minute odnosno dok ne dobiju zelenkastu boju. Ocijedite ih na papiru i poslužite uz šalšu i par kapi kvasine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 10:01