Trebat će vam:
4 bijela krumpira 2 režnja češnjaka sjeckanog peršina po želji 50 ml maslinova ulja 2 šake puževa prstohvat motara 4,5 kapara 50 g svježe rikule |
Priprema:
Puževe stavite u dublju tavicu, podlijte s maslinovim uljem. Dodajte motar i kapare i pržite oko pet, šest minuta i zatim podlijte sa 1 dcl vode i kuhajte oko 15-ak minuta. Puževe procijedite i meso izvadite iglicom. U međuvremenu stavite kuhati oguljeni krumpir u ne previše zasoljenu vodu. Kada je krumpir kuhan, procijedite ga, stavite u dublju tavicu zajedno s puževima, rukolom, sitno sjeckanim češnjakom i peršinom i lagano sotirajte dok tekućina ne ispari i okusi se ne prožmu. Podlijte s maslinovim uljem, uskladite okuse i poslužite. Ova salata je jednako dobra i hladna i po potrebi se može još dodati ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....