Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 150 g startera
- 250-300 ml vode
- 500 g polubijelog brašna
- 1-1,5 žlica soli
Priprema
1. korak
U posudi koja nije metalna izvažite sastojke i kuhačom ih pomiješajte tek toliko da se povežu. Smjesu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže preko noći. Ujutro tijesto stavite na brašnom posutu podlogu i preklopite ga sa svih strana prema sredini.
2. korak
Zatim ga okrenite i ostavite da se diže još 2 sata. Pećnicu zagrijte na 220 celzijevih stupnjeva i u njoj zagrijte keramičku ili gusanu posudu s poklopcem. Tijesto stavite u posudu, poklopite i poklopljeno pecite 30 minuta, a otklopljeno 15 minuta. Kruh izvadite na rešetku i prije rezanja ostavite da se ohladi.
Napomena: Umjesto polubijelog brašna možete koristiti i 300 g polubijelog i 200 g pirovog ili integralnog pšeničnog ili nekog drugog brašna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....