
Tempura, kao japanska metoda prženja koja daje laganu, hrskavu teksturu jelu, u ovome receptu za BBB Tempuru donosi zanimljiv spoj lokalnih sastojaka s klasičnom pričom o prženju. U receptu, bijeli bubrezi i brizle prelaze u jelo koje će vas iznenaditi svojim okusima i teksturama, savršena za ljubitelje hrskavih i sočnih jela.
BBB TEMPURA
Trebat će vam:
2 bijela bubrega
2 komada brizla
100 g glatkog brašna
100 g rižina brašna
pola litre hladne vode
1 jaje
malo soli
Priprema:
Brizle i bijele bubrege potopite u mlijeku na pola sata, blanširajte ih i kad se ohlade, očistite od opni i narežite na ploške (bijele bubrege malo tanje).
Za tempuru: pomiješajte po 100 g glatkog i 100 g rižina brašna. U veću ovalnu posudu dodajte pola litre hladne vode (možete je ohladiti kockicama leda) i umutite hladno jaje (iz hladnjaka) s malo soli. Zatim lagano umiješajte brašno tako da ostane malo grudasto. U ovako pri - premljenoj tempuri možete pohati povrće, sitnu ribu i morske plodove. Ulje zagrijte na temperaturu od oko 170 Celzijevih stupnjeva. Ulje je ispravne temperature ako se kapljica tempura smjese, kada je kapnemo u zagrijano ulje, vrati s polovice dubine na površinu - ako padne na dno, ulje je prehladno. Dobro osušene ploške brizli i bijelih bubrega umačite u tempuru i pržite.
Dodatan savjet!
Poslužite s bijelim umakom po želji (tartar, svijetli BBQ umak itd.)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....