Bakalar iz pećnice

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g smrznutog bakalara
  • peršin
  • timijan
  • ružmarin
  • sol i papar
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • brašno
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • maslac

Priprema

1. korak
Bakalar odmrznite i pustite neka se ocijedi. Jaje umutite u zdjelici. Sitno nasjeckajte sve začine, pomiješajte ih s krušnim mrvicama i toj smjesi dodajte i naribanu koricu neprskanog limuna. Bakalar posolite i popaprite. Posudu za pečenje nauljite. Bakalar uvaljajte u brašno pa u jaje te u krušne mrvice sa začinima.

2. korak
Stavite ga u posudu za pečenje i pospite preostalim krušnim mrvicama. Utapkajte sve prstima. Po bakalaru poslažite nekoliko komadića maslaca pa ga stavite peći na 180 stupnjeva. Neka se peče oko pola sata, odnosno dok korica ne dobije zlatnu boju.

3. korak
Savjet: U posudu za pečenje možete poslagati i krumpir narezan na tanke ploške pa na njemu ispeći bakalar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 08:59