Priprema: 15 minuta
Pečenje: 25 minuta
Porcija: 4+
Trebat će vam:
450 g mljevene piletine (ili puretine)
45 g ribanog parmezana
45 g panko mrvica
žlica usitnjenog peršina
2 žlice maslinova ulja
1 veliko jaje
režanj češnjaka
žličica luka u prahu
pola žličice origana
pola žličice soli
malo svježeg papra
2 žličice dimljene crvene paprike
teriyaki umak po želji
tjestenina po izboru
gljive po izboru
2 žlice maslaca
režanj češnjaka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli dobro pomiješajte piletinu, parmezan, panko mrvice, peršin, ulje, usitnjeni češnjak, jaje i suhe začine pa oblikujte okruglice i slažite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite mjesta među okruglicama pa ih stavite peći na srednju razinu u pećnici. Pecite oko 25 minuta odnosno dok se malo ne zapeku. Dok se peku, stavite kuhati tjesteninu po izboru, a u tavi na maslacu kratko popržite češnjak pa dodajte omiljene gljive. Kratko ih pirjajte i po potrebi podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Kada je tjestenina kuhana, procijedite i kratko ubacite u tavu te izmiješajte s gljivama. Poslužite s pečenim okruglicama koje ste premazali s malo teriyaki umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....