NA ŽLICU

Ako volite pašta fažol, ovo varivo ćete obožavati. Treba vam tek nekoliko sastojaka i 30-ak minuta vremena

 Sylviepm/Getty Images/istockphoto
U varivo uvijek možete ubaciti i kobasicu ili komad suhog mesa

Trebat će vam:

2 konzerve slanutka

250 g tjestenine prema želji

2 mrkve

1 veći luk

2 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata od rajčice

1 žličica crvene mljevene paprike

1 lovorov list

prstohvat sušenog timijana

sol i papar

maslinovo ulje

povrtni ili pileći temeljac ili voda

Priprema:

U većem loncu najprije zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk, a kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, koncentrat rajčice i sitno sjeckanu mrkvu. Pirjajte kratko i pazite da češnjak ne zagori. Prelijte vodom ili temeljcem, pustite da zavrije i da povrće omekša, dodajte mljevenu papriku, timijan, lovorov list, sol i papar, a potom i tjesteninu. Kuhajte 3-4 minute pa dodajte slanutak koji ste procijedili. Kuhajte još kratko, dodatno začinite prema želji pa poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:18