Za dva velika komada trebat će vam:
120 g brašna
190 g krumpirova škroba
žličica soli
150 g narezanog kimchija
250 ml tekućine od kimchija*
6 žlica vode
2 mlada luka
biljno ulje
tostirani sezam
Za umak:
2 žlice umaka od soje
2 žlice vode
2 žličice rižina octa
2 žličice šećera
1 žličica sezamova ulja
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, krumpirov škrob i sol. Dodajte narezane listove kimchija, usitnjeni mladi luk, tekućinu od kimchija i vodu pa izmiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. U tavi zagrijte malo biljnog ulja, a zatim izlijte pola kimchi smjese koju žlicom raširite po tavi. Pecite nekoliko minuta, a zatim pomoću lopatice preokrenite i pustite da se zapeče i s druge strane. Pečenu palačinku stavite na toplo dok ne ispečete i drugu. Dok čekate, pomiješajte sve sastojke za umak. Kimchi palačinke najbolje su tople, premažite ih s malo umaka, posipajte sezamom i odmah poslužite.
Savjet!
Ako nemate dovoljno tekućine od kimchija, možete pomiješati vodu s dvije žlice umaka od soje i žlicom korejske čili paste zvane gochujang, no pažljivo, kako biste dozirali ljutinu baš po svom ukusu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....