Trebat će vam:
400 g pilećeg filea s kožom
2 veće glavice luka
sol
papar
50 ml maslinova ulja
250 g mahuna
50 g maslaca
Za aromatizirani maslac:
50 g maslaca
2 češnja češnjaka
đumbir
korica limuna
sol
svježi vlasac
Za umak:
50 ml bijelog vina
150 ml pilećeg temeljca
žlica gustina
žličica džema od brusnica
Priprema:
Bijelo meso posolite sa svih strana te pustite sa strane. U posudu stavite omekšali maslac, protisnuti češnjak, prstohvat naribanog đumbira i limunove korice. Sve dobro promiješajte. Dodajte prstohvat soli i žlicu svježe nasjeckanog svježeg vlasca. Laganim pokretima prstiju odvojite kožu od mesa, no pazite da vam koža ne pukne. Malom žlicom ugurajte aromatizirani maslac ispod kože pazeći da bude u ravnomjernom sloju. Meso prebacite u posudu za pečenje. Oko mesa rasporedite na veće komade narezan luk. Sve sastojke malo premažite uljem, dodajte oko 100 ml pilećeg temeljca i stavite peći na 175°C. Meso pecite oko 45 minuta. Nekoliko puta tijekom pečenja meso podlijte sokom od pečenja. Prilikom pečenja maslac koji je ispod kože lagano će se topiti, aromatizirati meso, ali ga učiniti i sočnijim. Pečeno meso iz posude za pečenje prebacite na pladanj. Luk koji se karamelizirao stavite u zdjelicu. U posudu u kojoj se peklo meso i luk ulijte vino i temeljac i pustite da lagano prokuha. Dodajte džem i gustin. Sve promiješajte te kuhajte par minuta dok se umak ne sjedini. Mahune kratko blanširajte u posoljenoj vodi. Kuhane stavite kratko na zagrijani maslac i tostirajte. Uz meso i mahune poslužite karamelizirani luk i umak od pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....