Priprema: 1 sat • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 400 g junetine
- 100 ml umaka od soje
- 1 žlica meda
- 2 veća luka
- 2 paprike
- 2 režnja češnjaka
- 2 cm đumbira
- 100 ml vode
- 1 žlica gustina
- 3 žlice sezamova ulja
- riža
Priprema
Junetinu narežite na trakice. Pomiješajte umak od soje i med, ubacite junetinu, dobro izmiješajte i ostavite u hladnjaku sat vremena da se marinira.
Luk narežite na polumjesece, a papriku na trakice. Češnjak i đumbir sitno nasjeckajte.
Dobro zagrijte wok pa dodajte sezamovo ulje te protresite wok da ulje obloži cijelu posudu.
Meso izvadite iz marinade, a marinadu sačuvajte.
Na ugrijanom ulju brzo prepržite meso često ga miješajući. Povucite meso na strane woka, a u sredinu dodajte nasjeckani đumbir i češnjak. Kratko popržite da puste miris pa dodajte luk i papriku narezanu na trakice. Pecite nekoliko minuta pa dodajte marinadu koju ste sačuvali.
Promiješajte s vremena na vrijeme i pecite dok se luk ne karamelizira i paprika ne omekša. Vratite junetinu u sredinu. Izmiješajte gustin i vodu pa dodajte u wok te kuhajte još par minuta da se umak zgusne.
Poslužite odmah uz kuhanu rižu.