AH TE JAGODE

Ako obožavate jagode, naša Slavica je složila četiri kolača, ipak favorit je neodoljiva pavlova

 Marko Miscevic/cropix/
Iskoristite sezonu slatkih jagoda i pripremite četiri neodoljive slastice

Sezonu jagoda otvorili smo nešto jednostavnijim slastica poput svevremenskog biskvit kolača, a danas nastavljamo klasicima koji baš nikada ne razočaraju. Na našem proljetnom popisu ovog su se puta tako našli spektakularna slastica s tisuću listova poznatija kao mille-feuille, omiljena pavlova, neodoljiva krostata i brzi desert iz čaše. No, prije nego što se bacite na biranje favorita i miksanje, imamo nekoliko važnih savjeta kada je u pitanju omiljeno proljetno voće.

NEKOLIKO VAŽNIH SAVJETA PRIJE NEGO ŠTO SE UPUSTITE U PRIPREMU KOLAČA S JAGODAMA...

Jagode je najbolje koristiti svježe i bez velike termičke obrade jer tada najbolje do izražaja dolazi njihova svježina, bogatstvo okusa i aroma.

Jagode perite tek kada ih planirate koristiti, a peteljke na plodovima ostavite što je dulje moguće, na taj će način dulje ostati svježe.

Dok perete jagode, nemojte ih predugo držati vodi jer će je djelomično upiti te zbog toga brže izgubiti svoj prvotni oblik i uvenuti.

Oprane jagode stavite na kuhinjski papir kako bi se osušile prije uporabe ili skladištenja.

U slučaju da jagode ne planirate koristiti odmah, rasporedite ih u jednom sloju po kuhinjskom ručniku i tako spremite u hladnjak.

MILLE-FEUILLE

image
Marko Miscevic/cropix/

PAVLOVA S JAGODAMA

image
Marko Miscevic/cropix/

KROSTATA S JAGODAMA

image
Marko Miscevic/cropix/

BRZI DESERT U ČAŠI S JAGODAMA

image
Marko Miscevic/cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 14:00