Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g pilećih krila s batcima
- 300 g iznutrica (želuci, jetrica, srce)
- 2 l vode
- 1 vezica grincajga (peršin, celer, mrkva)
- 1 žlica soli
- 20 g maslaca
- 1 žlica oštrog brašna
- Za žličnjake:
- 50 g pilećih jetrica
- 1 jaje
- žličice soli
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 60 g oštrog brašna
Priprema
1. korak
Pileća krila odvojite od bataka. Posložite ih zajedno s iznutricama u dublju širu posudu i prelijte mlakom vodom. Zatim dodajte na kolutiće narezano korjenasto povrće, posolite i sve zajedno polupokriveno kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
2. korak
Rastopite maslac i umiješajte brašno. Odvojite malo temeljca (juhe) i prelijte preko brašna. Ostavite kratko na vatri uz neprekidno miješanje da dobijete jednoličnu smjesu koju onda prebacite natrag u eingemachtes. Za žličnjake sitno nasjeckajte jetrica i odvojite ih od žila. Jaje istucite zajedno sa soli, dodajte jetrica i peršin, pa sve dobro izmiješajte.
3. korak
Postupno dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite malo da odstoji. U široj posudi zakipite vodu, žlicom odvajajte tijesto u obliku žličnjaka i kuhajte 10- ak minuta. Ocijedite i stavite u eingemachtes. Prije posluživanja eingemachtesu dodajte svježe nasjeckani peršin.
snimio: Vid Nikolić
recept: Kuhaona
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....