Vrhunska vina Zlatnog Brda u Noelu

 PR

U vrlo ugodnom ambijentu restorana Noel organizirana je ekskluzivna večera od šest slijedova koja je bila savršeno uparena s vrhunskim vinima Zlatnog Brda.

Noel je prvi zagrebački restoran koji je zaslužio nositi Michelinovu zvjezdicu, i njome se diči već šestu godinu zaredom. Potvrdili su i ovu večer svoju zvjezdicu kroz savršeno uparivanje vrhunskih vina Zlatnog brda s kompleksnim jelima kakva pripremaju u ovom vrhunskom restoranu.

image
PR

Prvi slijed ponudio je bogatu kombinaciju zalogaja inspiriranih Istrom i Dalmacijom. Na tanjuru su se našli truffle gougere, fritulica punjena fritajom s tartufima, poljički soparnik te moderna interpretacija komiške pogače s Visa – hrskavi touille od rajčice sa slanim inćunima. Uz ovaj slijed, poslužena je Zlatno Brdo Graševina 2022, koja je svojim svježim i voćnim notama savršeno upotpunila okuse. Ova Graševina je osvojila srebrnu medalju na Decanter World Wine Awards 2023.

Drugi slijed ponudio je hrskavi tartlet s kvarnerskim škampima, gdje je tartar od škampa bio obogaćen mousseom od limuna s notama bergamota. Na vrhu, marinirani rep škampa u kombinaciji s prženom cikorijom (morskom šparogom) u tempuri donio je dodatnu hrskavost. Ovo jelo pratila je Zlatno Brdo Graševina 2021. Koja je istaknula svježinu i suptilnu slanost ovog morskog specijaliteta.

image
PR

Treći slijed donio je varijaciju na temu jakobovih kapica, na dnu zdjelice bio je tartar od jakobovih kapica i celera, dok je vrhom zdjele dominirala cijela jakobova kapica uz jesetrin kavijar i beurre blanc umak.

Uz ovo elegantno jelo poslužena je Zlatno Brdo Graševina 2018.

Za potpuni gastronomski doživljaj, Noel bread & deli ponudio je selekciju kruhova baziranih na kiselom tijestu, uz maslac aromatiziran lavandom i ružmarinom te mliječno pecivo premazano medom i posuto sezamom i makom.

Nakon uživanja u selekciji Noel bread & deli posjetitelje je oduševio jadranski romb s artičokama i punjenim smrčkom, uz pileći jus, hrskavu kožicu od piletine i pjenicu od kopra, uz koje je savršeno pristajao Zlatno Brdo Gold Cuvée 2022. čije kompleksne voćne i hrastove note podvlače karakter ovog jela.

image
PR

Kao drugi glavni slijed posluženo je pečeno meso jelena na drvenom ugljenu, popraćeno kremom i glaziranim bombonom od cikle, uz izvanredni Zlatno Brdo Cabernet Sauvignon 2019, čija struktura i bogate arome crnog voća čine idealnu pratnju ovom jelu.

Desert je donio svježinu kroz sladoled od jagode, biskvit od maslinovog ulja i pjenicu od yuzu i jogurta, a večeru su zatvorili slatki zalogaji petit fours, koji su uključivali petit madeleine, truffle s pistacijom i lješnjakom, pâte de fruit i munchmallow s pistacijom.

Svaki slijed bio je pažljivo uparen s vrhunskim vinima vinarije Zlatno Brdo, čime su gosti uživali u jedinstvenoj sinergiji okusa i aroma.

image
PR

Vinarija Zlatno Brdo se i ovom prilikom istaknula dok je Noel svojim standardima još jednom potvrdio status vodeće gastronomske destinacije na ovim prostorima te sve prisutne oduševio svojom prezentacijom i komunikacijom te načinom kako su precizno napravili usklađivanje okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 13:42