Recept za gastro užitak Adventa u Varaždinu glasi: nešto slatko, nešto slano, nešto domaće, nešto strano

promo

Advent u Varaždinu u punom je jeku i nakon puna tri tjedna održavanja, slobodno možemo reći da Varaždin opet ima adventski hit. Osim što je jedan od najljepših, najromantičnijih i najtoplijih u Hrvatskoj, Advent u Varaždinu jedan je i od najukusnijih, a ako bi njegove okuse trebali predstaviti jednom rečenicom, ona bi glasila: „Nešto slatko, nešto slano, nešto domaće, nešto strano“.

Tri trga za mnoštvo gastro užitaka

Gastro priča Adventa u Varaždinu smjestila se na tri predivna varaždinska trga: Trgu kralja Tomislava (popularnom Korzu), Trgu Miljenka Stančića te Kapucinskom trgu gdje se održava i većina adventskih programa.

image

promo

image

promo

image

promo

image

promo

Kobasice i slastice

Na varaždinskom Korzu, usred svih njegovih blagdanskih ljepota, nalazi se kućica varaždinske pivnice Medonja koja se specijalizirala za tipičnu zimsku deliciju - kobasice. Austrijske, XXL, chili, slavonske ili one sa sirom, Medonjine kobasice raskošan su i izdašan užitak (ne zaboravimo pritom ni njihov XXL burger) koji u kombinaciji s posebnim božićnim pivom ili kuhanim mango ciderom daje hedonistički užitak od kojeg ne treba zazirati.

image

promo

Nakon snažnih mesnih okusa, vrijeme je i za slatki predah. Varaždinski brend Ekos Cakes uz vlastitu nadaleko poznatu slatku ponudu ove godine predstavlja i posebne, zdravije „Kraftne“ od marelice ili čokolade, sa smanjenim udjelom šećera, ali puni udjelom okusa. Uz slatke užitke na njihovoj ćete kućici moći zagrijati se i kuhanim vinom, kuhanim ginom, jabukovačom te ostalim blagdanskim toplim napicima. Tražite li još slatkih užitaka, Korzo ne morate napuštati jer će tamo biti smještena i već legendarna Puffy prikolica koja nudi neodoljive male palačinke s gotovo bezbroj raznih, kreativnih i slasnih preljeva i dodataka, a tu su i ostale kućice sa širokom ponudom toplih i slatkih napitaka.

image

promo

image

promo

image

promo

Gastro party

Trg Miljenka Stančića, party trg varaždinskog Adventa, mjesto je snažnih okusa. Na kućici Škartoc ljubavi, proslavljenoj na Špancirfestu, nude se zanimljivi, ukusni i hranjivi mesni sendviči, burgeri i njihove izvedenice, a opsežna je i ponuda kućice MC zalogaji, iza koje opet stoji prošlogodišnja Masterchef natjecateljica Marija Gregurić, sa zaista širokim izborom inovativnih jela s kobasicama, raznih mesnih sendviča, umaka inspiriranih okusima iz cijelog svijeta te zamamnih američkih palačinki s raznovrsnim preljevima i dodacima. Obližnji kafići i barovi također su pripremili raznolike adventske ponude tako da će na Stančiću biti pravi gastro party.

image

promo

image

promo

image

promo

Punjenje energijom

Kapucinski trg, tijekom Adventa u Varaždinu poznat i kao „Ledena čarolija“ mjesto je na kojem se smjestilo predivno veliko klizalište i ledeni tobogan pa je i gastro ponuda prilagođena punjenju energije nakon adrenalinskih uzbuđenja. Slatka nepca zadovoljit će još jedna Ekos Cakes kućica s ponudom koja slijedi onu na varaždinskom Korzu, a za „konkretne“ okuse, zadužena je Banus grill kućica. Riječ je o jednom od najpopularnijih varaždinskih zalogajnica usmjerenih na sjajna jela s roštilja, a njihov hit - razni fini burgeri, kobasice i raskošni hot-dogovi okrijepit će i najgladnije klizače.

image

promo

image

promo

image

promo

image

promo

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:19