Ovaj recept je odličan izbor kada nemate vremena za kuhanje, no sjetite ga se i prilikom planiranja sljedećeg roštilja - kuhane penne možete na licu mjesta pomiješati s pečenim mesom i povrćem, svježim mladim lukom i kukuruzom te poslužiti kao salatu od tjestenine s dresingom od vrhnja i limunova soka.
Trebat će vam:
100 g Brzo & Fino kiselog vrhnja 250 g penna 400 g pilećih prsa narezanih na komadiće 1-2 crvene paprike 1-2 mlada luka 1 žličica protisnutog češnjaka 50 g skuhanog kukuruza šećerca 1-2 žlice limunova soka malo ribanog Ribanca |
Priprema:
Skuhajte penne, nasjeckajte papriku na sitne komadiće, a luk na kolutiće. Na žlici-dvije maslinova ulja popržite komadiće piletine. Ugasite vatru, dodajte mladi luk i papriku. Posolite i popaprite. Pomiješajte u zdjeli sa žličicom kiselog vrhnja, češnjakom, kukuruzom i Ribancem. Umiješajte tjesteninu, limunov sok i poslužite sa žličicom kiselog vrhnja.
Tražite još inspiracije za jednostavne recepte sa sezonskim namirnicama? Čeka vas na www.brzoifino.hr.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....