Nakon što je cijeli američki Baltimore zamirisao na crème brûlée, jedan od najpoznatijih francuskih deserata, stanovnici su shvatili da je tamošnju tvornicu šećera zahvatio plamen. U pitanju je Domino Sugar rafinerija nad kojom su se najprije nadvili crni oblaci dima, a zatim se cijelim gradom proširio miris mnogima omiljene slastice. Srećom, tijekom požara svi su zaposlenici evakuirani pa tako nema ozlijeđenih.
Američki magazin The Sun prvi je izvijestio o slatkastim aromama u zraku, a dodali su i kako je utvrđeno da dim iz tvornice nije uvelike onečistio zrak u Baltimoreu.
Inače, crème brûlée zapravo je slatka, svilenkasta krema od vrhnja, žumanjaka i šećera koja se najprije peče u pećnici, a zatim se po njoj posipa šećer koji je potrebno zapaliti posebnim kuhinjskim plamenikom (brenerom) ili jednostavno karamelizirati pomoću gornjeg grijača u pećnici dok se ne stvori karamelizirani poklopac. Upravo je taj miris karameliziranja šećera na samom kraju pripreme glavna karakteristika poznatog francuskog klasika.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....