Ove godine je ponuda na božićnim štandovima napredovala. Uživali smo u odličnim krvavicama i kuhanom vinu te otkrili jednu novu slasticu
Ponuda na štandovima koji su dio božićnog sajma u centru Zagreba ove je godine, čini nam se, dosta napredovala. Barem što se hrane i pića tiče; kvalitetu rukavica i kuglica nismo provjeravali. Naš mini team building, sastavljen od tri članice redakcije Dobre hrane i jednog fotografa, započeli smo u Tomićevoj, na takozvanom Fuliranju kod uspinjače.
Prvo nas je razveselio Lari&Penati štand, podružnica popularnog bistroa iz Preradovićeve. Navalili smo odmah na porciju krvavica (odličnih!) u kombinaciji s kiselim zeljem, dvije pole krumpira sa špekom i dva mala peciva. Cijena porcije je 35 kuna i od nje se čovjek pristojno može najesti. Probali smo i njihove salenjake, nisu zakazali.
Dopao nam se i maleni Good Food štand u istoj uličici. Osim što na njemu možete popiti kavu našeg najboljeg barista Matije Hrkaća; svaki dan vas za 15 kuna dočeka i porcija tople juhe, od muškatne tikve, recimo.
A na samom početku Tomićeve, na štandu Kuhanac (koji je, pak, podružnica Rakijarnice, koja je nekoliko štandova dalje), popili smo jedno od boljih kuhanih vina, kao i kombinaciju vina s rakijom.
Nastavili smo prema Bogovićevoj, gdje smo pronašli desert naziva Kolutti, koji se prvi put ove godine pojavio na štandovima. Riječ je o šupljem, valjkastom dizanom tijestu, koje se uvalja u cimet, lješnjake, čokoladu ili kokos, a postoje i slane varijante. Valjak je dugačak 18 centimetara i koštat će vas 15 kuna, a možete uzeti i pola mjere. Isprobali smo kombinaciju lješnjaka i čokolade, i naš glas definitivno je otišao komadićima lješnjaka.
Na samom vrhu Gajeve čeka vas štand naziva Pršut i…, koji nudi najveći izbor kobasica, od konjskih i divljači do bavarskih i slavonskih.
No, apsolutnog favorita pronašli smo na Zrinjevcu, u kućici Štruklica by Okrugljak. Da, Okrugljak je godinama poznat po štruklima, i da, ove na Zrinjevcu su savršene. Petnaest kuna porcija, neki od nas već drugi dan su se vratili po još.
Podržavamo i dvije Vivat Fina vina kućice na Zrinjevcu, mi smo naš team building zaključili uz čaše Freixenet pjenušaca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....