EVO NAŠIH DOJMOVA

Zagreb je dobio novu pekarnicu i slastičarnicu, nude francuske krafne, kroasane i slastice, ali i popularne američke torte

U bábá PÂTISSERIE svakako bismo se vratili po kroasan, a evo i što mislimo o ostatku ponude

U zagrebačkoj ulici Ladislava Ružičke na broju 40 još prije nekoliko tjedana otvorena je nova pekarnica i slastičarnica bábá PÂTISSERIE. Nude nekoliko različitih francuskih peciva, kruhove koji se, kako smo saznali, rade od kiselog tijesta te slastice. Uglavnom su fokusirani na francuske delicije, koje i dobavljaju i Francuske, a u ponudi imaju i nekoliko američkih slastica kao što su New York cheesecake i Red Velvet torta.

image
Privatna Arhiva/

Kako nam je rekla ljubazna djelatnica kada smo bábá PÂTISSERIE posjetili ovih dana, sve što dolazi u njihov lokal šokirano je, a zatim oni dovršavaju u svojim pećima. Zadovoljni su odazivom kupaca, a očekuju da bi, kada se još malo uigraju i za njih se pročuje, mogao biti i veći.

image
Privatna Arhiva/

Kada smo već bili ovdje, detaljno smo proučili ponudu i cijene pa smo tako primijetili da osim klasičnih kroasana, pain au chocolatea i beigneta, nude i neka kompletnija jela, kao što su croque monsieur sendviči u različitim varijantama, primjerice, s kozjim sirom i rajčicom i s pilećom šunkom, a tu su i tri vrste quichea - klasičan, mediteranski i također s kozjim sirom i rajčicom. Cijena takvih jela je 3,80 eura. Cijene peciva kreću se od 2,10 do 2,80 eura, a keksi su 2,05 eura.

Od kompleksnijih slastica nude tarteve, flan, macaronse, princes krafne i elcaire te torte po komadu. Cijene se kreću od 3,30 do 4,50 eura.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Isprobali smo nekoliko njihovih proizvoda, od kruha, croque monsieura, preko kroasana, beigneta s kremom od čokolade i lješnjaka (nešto poput francuske krafne) do tarta od kruške. Najviše od svega svidio nam se klasičan, lagan, prozračan, a lijepo maslačast kroasan, koji se radi s poznatim Beurre d‘Isigny maslacem. Sendvič i quiche okusom su nam bili blijedi, beignet je bio težak i svidio se dijelu ekipe koja obožava peciva s čokoladom, a tart od kruške onima koji naginju voćnim slasticama.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Ostatak ponude za sada nas nije impresionirao. Razlog tome vjerojatno je to što smo navikli na visoku kvalitetu zagrebačkih artisan pekarnica, gdje se sve radi ručno i na licu mjesta, pa prodaje po sličnim cijenama kao što je to slučaj u bábá PÂTISSERIE. No, ako volite francusku kuhinju i obožavate sve što Francuzi izmisle ili ste se tek vratili s putovanja u Francusku i još uvijek ste nostalgični, u bábá PÂTISSERIE svakako svratite po svoju dozu omiljenih slatkiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2025 10:10