PIŠE SAŠA ŠPIRANEC

Vrlo cijenjena i standardna u svjetskim restoranima, frankovka se i u nas konačno afirmirala

Enosophia Lingua Franka

 Privatna arhiva
Masterclass o frankovki i njezinu izvrsnom gourmet potencijalu u režiji Martina Kovačevića i Ivana Juga

Bila je to jedna od onih večeri nakon koje danima ostajete pod dojmom. Odvila se u zagrebačkom Noelu, restoranu koji u zadnje vrijeme kuha sve nadahnutije, maštovitije i hrabrije, a pritom fino i uravnoteženo, bez ekshibicija koje bi bile svrha samima sebi, s fokusom na sadržaj, a ne na formu, iako forme ima napretek. Primjerice, od tanjura dizajniranih za isključivo jedno jelo do glazbenih i slikarskih performansa tijekom večere. Sva forma koja okružuje večeru tu je da stvori ugodnu atmosferu koja pospješuje koncentraciju na sadržaj, to jest jelo, a ovom prilikom i vino i njihovo uparivanje.

Tema jesenskog Noelova tasting menija nosi naziv Forest Stroll, nadahnut je šetnjom šumom u jesen i tipičnim jesenskim plodovima poput bundeve, čičoke ili kestenja, zatim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 03:58